Nuläget Gul slinga och övriga

9 + 18 hål

Äntligen har vi fått värme!

Vi har nu haft öppet några dagar för spel på 18 hål + Pay & Play sedan tidigt i maj

Glädjande att se så många som vill ut och spela.

Banan är överlag ganska bra med tanke på hur kallt vi hade det i maj månad då snitttempraturer var runt 5 grader

Greenerna har vi fått igång ganska bra på de flesta hålen men det finns ett par stycken som vi måsta göra lite extra insatser på.
Blå Hål 2, denna greenen måste vi tyvärr stänga ett tag och göra mycket jobb med för att kunna få en bra green till början/mitten av juli
Det innebär att vi kommer spela hålet lite kortare med en provisorisk green.
(En golfrond med maximalt 2st provisoriska greener är Hcp-grundande) 

Gul Slinga: Vi räknar med att kunna öppna denna på tisdag 16/6 kl.14.00

På hål 1 kommer vi att ha 3 st dropprutor på fairway som kan användas där det är dåligt med gräs.
Green 7 kommer även den att få vila ett tag och provisorisk green gäller har också.

Det varma vädret och den extra dos gödsel som vi lagt ut nyligen kommer tillsammans med bevattningen göra gott för ytterligare tillväxt av gräset. Vi hoppas också att fairways ska växa till sig mera nu med värmen och så klart lite regn ett par nätter vore ju inte dumt.

Våra nya maskiner har kommit och är redan igång och ger ett klart bättre klippresultat än de gamla vi nu bytt in. Vi har börjat skapa en del nya klipplinjer på fairway för att kunna göra vissa delar mera intressanta för alla spelare. Då trycket på speltider är hårt kan det ibland uppstå lite väntan då vi är ute och klipper. Vi ber om tålamod för att det kan bli kö då och då när vi ska hinna klippa färdigt.

Som alltid är det viktigt med att laga nedslagsmärken och lägga tillbaka torvor. Hjälp varandra att påminna alla om detta.

Nästa vecka kör vi igång årets Golfskola för de yngsta spelarna vi har i stan vilket innebär massor av glädje och stoj hela veckan.

Tävlingsverksamheten har fått klartecken från SGF och RF dock med restriktionen att ej köra shotgun starter samt inga stora samlingar vid prisutdelningar mm. Detta innebär att vi kommer spela tävlingarna enligt programmet men uteslutande löpande starter från hål 1. Vid något tillfälle kommer kör start från Hål 1 och 10. Anmäl er gärna redan idag och skriv upp er för KM Match på listan utanför tävlingskansliet. 

Har ni frågor eller andra tankar kontakta oss gärna r.larsson@skellefteagolf.se

Ha en riktigt härlig helg!

/Robert Larsson

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Banan stängd pga regn 2020-10-06
Vinterförberedelser 2020-09-28
Spelade ronder 2020 2020-09-24
REA i Shopen 2020-09-22
Erbjudande från Flügger färg 2020-09-13