Vi hälsar Mats Bohman välkommen som vår nya klubbchef!

Mats är en känd egenföretagare inom event och underhållning som via marknadskommunikation på TV 4, Sunnanå utbildning och arbete som fritidspedagog nu kommer till Skellefteå Golfklubb.

Med ledord som social, målinriktad, humoristisk och brinnande för Skellefteå Golfklubb är vi övertygade om att han kommer att bilda ett bra team med oss.

Vi frågar Mats om vem Mats Bohman är?

Jag är en livserfaren, levnadsglad, nyfiken och positiv Kågebo med golf som största fritidsintresse.

Många ser mig nog som den stabila revyräven med 40 år på scenen såväl i Lövånger som Örviken, Svarttjärn och Skellefteå.

Mina golfkamrater skrattar dock betydligt mer åt mitt golfspel än mina humorutspel på scenen.

Hur känns det att anta utmaningen som Klubbchef på Skellefteå Golfklubb?

Det känns helt fantastiskt att än en gång tillträda ett jobb som inte känns som ett jobb utan mer som en naturlig del av ett bra liv.

Sen vet jag inte om det är en utmaning, kanske kan det vara så, men för mig känns det mer som en möjlighet att få vara med och ta Skellefteå GK in i 20-talet.

Vad tar du med dig från dina tidigare erfarenheter?

Vilken bra fråga, då kan jag passa på att skryta utan att någon säger emot mig.

Att driva revy, eventprojekt och andra stora produktioner kräver målmedvetenhet, kreativitet, lyhördhet, projektstyrning, kontaktnät och nöjda kunder.

Det innebär att jag tar med mig dessa erfarenheter till Skellefteå GK.

Hur ser du på Skellefteå Golfklubbs möjligheter att utvecklas?

Banan är grunden till hela verksamheten och där är vi efter förra säsongen helt klart på rätt väg att återta en topposition I Norrland med stark banpersonalkompetens och ökat engagemang bland oss medlemmar.

Vi har även i övrigt en fantastisk anläggning men inget är så bra att det inte kan göras bättre.

Nya tider innebär nya utmaningar och när Skellefteå utvecklas, eller rättare sagt skenar, så känns det för mig som att vi i klubben har förutsättningarna och världens chans att hänga med.

Hur är det med bröderna Henrys?

Precis som för alla övriga aktörer i nöjes, event och underhållningsbranschen har det varit ett tufft år för Bröderna Henrys MB AB.

Företagets verksamhet att sätta upp revy, boka turnéer med andra kända artister, producera event och själva gigga har under pandemin gått på sparlåga.

Företaget kommer att leva vidare men nu mer på en hobbynivå eftersom det för min del blir att koncentrera sig på klubbchefsrollen I Skellefteå GK.

Mats börjar sin anställning den första april och kommer att arbeta parallellt med vår tillförordnade och deltidsarbetande klubbchef Pär Löfbom under april och maj. Det blir en flygande start att komma igång ordentligt i det nya arbetet. Mats kommer att presentera sig närmare på vårt vårårsmöte den 4/5. Mer om det inom kort.

Vi vill även här passa på att tacka Pär för sitt fantastiska engagemang som tillförordnad klubbchef. Han har delat sin tid mellan oss och Västerbottensteatern men trots det varit drivande i många viktiga utvecklingsprojekt och förändringsarbeten. Utan dig hade vi inte rott det här iland – vårt djupaste och mest välmenta tack till dig Pär!

/Styrelsen genom Lars Skoog

Kommentarer