Presentation av valberedningens förslag till nyval

Lars Skoog - Nyval ordförande föreslås för en period om 1 år

Hej, jag heter Lars Skoog och är 61 år. Har bott i villa på Älvsbacka i Skellefteå i hela mitt liv, även om en stor del av det varit på resande fot. Jag och hustru Annica började spela golf i slutet av 80-talet och borde förstås vara mycket bättre golfare än vad som är fallet. Vi har två nu utflyttade söner.

Har i två omgångar jobbat totalt 30 år på Metso Outotec. Däremellan som VD för ett bolag i Optronic-koncernen och även några år som VD för det som då var Hydrautos ventiltillverkning. Senaste åren inom Metso har jag haft en global chefsroll med personal i Skåne, Australien och Mexico och fått erfarenhet av årliga omorganisationer.

Min roll har genomgående handlat om att bygga och utveckla nya affärsområden eller produktlanseringar och känner mig därför som en hyggligt trygg lagbyggare.Jag håller nu på med att växla ut ur den anställningen och kommer efter nästa sommar att utvärdera och överväga eventuella nya utmaningar i arbetslivet.

Som person har jag en positiv syn på saker, ofta bra struktur på det jag företar mig och kanske lite svårt att sitta still.

Förutom familjen, vänner, huset på Älvsbacka och golfen, viker jag gärna tid för skidåkning, träning i alla former och båtliv. Framöver även nyfiken på husbilsliv i kombination med golfandet.

Är överväldigad över att bli föreslagen till att få vara del i utvecklingen av Skellefteå Golfklubb genom styrelsen. Skulle se det som en intressant utmaning att fortsätta det påbörjade fina arbetet med god och långsiktig förbättring i den fantastiska potential som finns i vår klubb och golfbana.

 

Annica Simonsson - Nyval ledamot föreslås för en period om 2 år

Svensk mästare i stadskärne utveckling 2006.

Masterutbildad och således även certifierad styrelseledamot.

Tidigare styrelseuppdrag; Länsförsäkringar Västerbotten, Företagarna Skellefteå och Matfestens Vänner i Skellefteå samt fd Ordförande för Aktiespararnas lokal avdelning under fem år 2012-2017.

Arbetar i dag 50% som affärsutvecklare för Region Västerbotten inom vård, hälsa och omsorg samt är företagare och vice ordförande för Styrelseakademien Region Norr.

Drömmer om att sommaren 2021 sänka sitt hcp i golf. Gjorde sin livs första och enda hole in one vid Rönnbäckens golfbana under en magisk golfrunda tillsammans med Unni Ericsson och hennes man. Torde således vara en av Skellefteå Golfklubbs förenings få medlemmar som lyckats med en hole in one med en driver på korthålet slinga blå... sommaren 2006.

Kort och gott - en utflyttad Pitebo... som älskar att utvecklas tillsammans med och att lyfta andra...

Mvh Annica Simonsson 

Carl Lindberg - Nyval ledamot föreslås för en period om 2 år

Hej!

Jag är en relativt nyinflyttad 33-årig Stockholmare, kom till Skellefteå 1a oktober 2017.

Och som det verkar vara för många så var det kärleken som drog. 😊

Vi bor nu på Morön med två barn och jag jobbar i säkerhetsbranchen.

Golf har jag ”spelat” i 25 år nu men fram till förra året i ganska låg frekvens.

Men nu ska det bli ändring på det!

Men varför jag nu hamnat i detta sammanhang har mer att göra med att jag viss tid jobbat på en golfbana med skötsel under några år i början av mitt arbetsliv. Med den erfarenheten tillsammans med kunskap inom affärer, marknadsföring med mera hoppas jag kunna bidra till Skellefteå Golfklubb fortsatta framgång!

Som sagt så är jag ganska ny i Schtaan så hör gärna av er om ni vill ha sällskap i någon boll!

Med vänlig hälsning, Carl Lindberg

Ethel Söderström

Ethel Söderström heter jag och bor i Skellefteå. Jag är gift med Tore och har två barn och 6 barnbarn.

Är utbildad byggnadsingenjör som arbetat i branschen i hela mitt yrkesverksamma liv. Jag började som projektör, blev senare projekteringsledare för större projekt runt om  i  Sverige och gruppchef för projekteringsavdelningen på Fastec.

Jag har tidigare varit ordförande i 8 år i golfklubbens fastighetskommitté.

Hälsningar från Ethel Söderström

Styrelseledamot redan invald 2019 Adam Larsson

Ett litet personligt brev om vem jag är, både i ren fysisk person men även några högst subjektiva tankar om egenskaper jag tycker mig besitta.

Är idag en 45 årig kille (man), bosatt i Skellefteå med min fru Monika, våra två döttrar Molly och Nellie.

Har under mitt yrkesverksamma liv provat på en del olika saker, alltid med samma inriktning att jobba med människor. Under de senaste 15 åren har jag haft olika chefsuppdrag inom skola och socialtjänst.

Så… till den lite subjektiva delen av brevet… Hur jag ser på mig själv som människa och golfare. Har väl som alla människor bra och sämre egenskaper… men hoppas och tror innerligt de positiva överväger.

Tycker mig själv vara lyhörd, trygg, empatisk, nyfiken, öppen för nya tankesätt, positiv och en lagspelare med förkärlek till att leda laget. Som golfare skulle jag beskriva mig som allt annat än mina egenskaper som människa. Jag slår långt (men väldigt snett), jag är positiv (före rundan, inte efter alltsomoftast).

Självklart är detta i allra högsta grad subjektiva åsikter… men tills jag är överbevisad om motsatsen så väljer jag att tro på dem fullt ut.

Hoppas dessa rader gett en liten bild av vem jag är. Med vänliga hälsningar Adam Larsson

Styrelseledamot redan invald 2019 Sofia Larsson

Hej här kommer några rader om mig!

Jag heter Sofia Larsson och är 27 år. Född och uppvuxen i Skellefteå och bor tillsammans med min sambo på Älvsbacka. Jag startade min (inte allt för framgångsrika) golfkarriär för fyra år sedan och har sedan dess haft Rönnbäcken som mitt andra hem under somrarna.

Jag arbetar idag som team-ledare för en konsultgruppering inom IT-branchen. Har genom mitt arbete också varit involverad i en del styrelseuppdrag, för närvarande sitter jag som styrelsemedlem i vår fack-klubb Unionen Norr.

Andra brukar beskriva mig som en driven person och jag tycker om att engagera mig i det jag brinner för. Jag tycker om att hitta lösningar där andra ser problem och värderar samarbete, positivitet och resultat väldigt högt. 

Vänliga Hälsningar 

Sofia Larsson

Styrelseledamot redan invald 2019 Caisa Abrahamsson

Har under mitt yrkesverksamma liv arbetat ca 20 år i besöksnäringen, som Turistchef/ VD, Kommunalråd i Sorsele och dom senaste 4 åren som styrelseordförande i ett medelstort Svensk järnvägsbolag.

Varit mycket aktiv i den Alpina sporten både på kommun/länsnivå.

För ca 20 år sedan började jag och min man spela golf. En helt fantastisk sport där ung som äldre, nybörjare som proffs kan spela tillsammans.

Har varit medlem golfklubben i ca 10-12 år.

Är bosatt i staan´ sedan 4 år tillbaka.

Jag tycker om att arbeta i förening. Vill ha en tydligt mål och delmål som är förankrat bland medlemmarna. Är positiv, öppen för förändringar, vill att klubben ska framåt.

Viktigt att ungdoms/juniors verksamheten vidgas för att få en stark klubb i framtiden.

 

Caisa Abrahamsson

Styrelseledamot redan invald 2019 Tomas Hedberg

Hej, jag är gift med Kajsa och vi bor i Sjungande dalen tillsammans med hennes två barn, Fredrik och Karolina. Min egen son Jesper bor i Umeå.

I arbetslivet har jag provat på flera olika yrken. Det jag sedan fastnade för var försäljning och det har jag arbetat med under ca 20 år. Jag har även haft nöjet och fått erfarenhet av att driva eget företag. Det har gett mig insikt om att det som jag tycker är roligast; såsom, kundkontakter, göra affärer och intäkterna också har en något mindre rolig sida, nämligen administration och organisation som måste fungera för att helheten ska bli så bra som möjligt. I nuläget håller jag på att ”skolar in mig” för att kunna axla rollen som ansvarig för Batterilagret i Skellefteå. Förutom det så har jag suttit med i ungdomskommittén de senaste 2 åren.

Hur beskriver jag mig då själv? Vissa kommer att känna sig i min beskrivning andra kanske inte, beroende på i vilket sammanhang ni träffat mig.

Jag tycker själv att jag är glad och positiv, ser möjligheter och idéer och vill hitta lösningar på problem samt att jag är en bra lyssnare.

I mitt golfande så kommer bollen inte alltid ditt jag siktar. Erfarenheten har lärt mig att det finns en koefficient som säger träning och lektioner plus tid ger resultat. Allt som ofta lyckas jag inte med det och då går inte alltid bollen rakt.

Hoppas ni har fått en bild av vem jag är på dessa få rader.

Med vänliga hälsningar Tomas Hedberg