Börja spela golf "Grönt kort"

Nyhet! Kurs och medlemskap för endast 2 995 kr!

Vi börjar med ett helt nytt upplägg för nybörjare i form av ett 3-årsupplägg där du som ny i golfen får en fantastisk möjlighet att prova på vår underbara sport under en 3-års period med starkt rabatterade priser.

Du går år 1 nybörjarutbildning och i priset så ingår även medlemsavgiften. År 2 betalar du en rabatterad avgift för medlemskapet för att år 3 betalar ordinarie pris. Under år 1-3 hyr du dessutom en spelrätt för 0 kr.

Friskvårdsbidraget är giltigt även för nybörjarkurserna. Vill du kan du även lägga till något från våra olika friskvårdspaket som även dom är avdragsgilla. Du hittar dom olika paketen här.

Läs mer om vårt erbjudande nedan

Kurser 2019

   
Kurs 1. 1-2 juni  
Kurs 2. 15-16 juni  
Kurs 3. 3-4 augusti  
Kurs 4. 7-8 september  

Nybörjarutbildning

För att komma ut och spela på vår 18- eller 9-hålsbana (utan fadder) behöver du Grönt Kort. Efter genomförd nybörjarutbildning kan du bli medlem i en svensk golfklubb. Vi vill att du som ny golfare ska få en så bra start som möjligt så att du snabbt kommer med i spelet och inte minst lär känna nya människor du kan umgås med både på och utanför banan.

Våra nybörjarpaket innehåller därför både utbildning och medlemskap det första året - enkelt och bekvämt. Vill du däremot enbart prova på att gå nybörjarutbildningen så går det självklart bra även det. Du kan läsa mer om det längre ner på sidan.

Hur går det till?

Efter att du anmält (formulär hittar du längre ner på sidan) så börjar det med en intensivhelg där vi tränar från 10.00 till 16.00 , lördag och söndag. Fokus ligger på att lära sig träffa bollen och testa olika slag. Vi lägger nästan ingen tid alls på teori/regler. Efter kursen så får du tillgång till utbildningsmaterialet på golfteori.se där du med egen träning och självstudier slutför din väg mot Grönt Kort. Du behöver inte känna någon oro eller rädsla för reglerna. Måna är väldigt självklara och man lär sig mer ju mer man spelar och tränar.

Golfteori.se är en webbplats som du får tillgång till där det finns massor av nyttig information, enkla tester på regler och golfvett. För att få Grönt Kort måste du ta dig igenom denna enkla utbildning efter intesivkursen.

Vad kostar det?

ÅR 1

Nybörjarkurs inkl. medlemskap

Pris:     Vuxen    2 995 kr               Junior upp till 18 år    1 495 kr

Inkluderat i kursavgiften

 • Intesivträning under 2 dagar
 • Lån av klubbor och utrustning under intensivkursen
 • Rangekort fyllt med 10 omgångar
 • Fullvärdigt medlemskap i Skellefteå Golfklubb med fritt spel på banan samt Pay & Playbanan
 • Utbildningsmaterialet på golteori.se, inloggning till webbportalen
 • Inbjudan till 2 st Avrostningsträffar
 • Reglevandring säsong 2 och 3
 • Hyra av spelrätt 0 kr

 

Nybörjarkurs utan medlemskap

Pris:    Vuxen    1 995 kr      Junior upp till 18 år     995 kr

Ingår i kursavgiften

 • Intensivträning under 2 dagar
 • Lån av klubbor och utrustning under intesivkursen
 • Årskort på Pay & Playbanan
 • Regelvandring säsong 2

Uppföljning efter kursen

Nu har du lärt dig grunderna i golf och är redo att spela. Under kursen kommer vi att visa dig hur man enklast och bäst kommer ut på banan och spelar den på just din nivå. Som ny golfare kan man välja att spela banan lite kortare i början och du har dessutom fri tillgång till vår fantastiska Pay & Playbana.

Måndagsgolf

Känner du att du vill spela mer golf men inte riktigt kommit igång? Kanske du vill ha fler golfkompisar eller så vill du kanske spela för att få officiellt handicap 36?

Har du handicap 30 eller högre är du välkommen att hänga med på Måndagsgolfen där vi spelar 9-hål med första start 18.00. Du anmäler dig i shopen senast 14.00 samma måndag. Du kan anmäla dig ensam och vi lottar bollarna innan första start. Vi ser till att du kan gå med de som har liknande handicap som dig själv. Vi samlas utanför Klubbhuset 17.45.

Måndagsgolfen spelas alla måndagar utom under juli månad.

Gruppträning

Träning i grupp är trevligt och utvecklande för din golf. I grupper om max åtta personer tränar du på golfens olika slag och moment.

Ett träningspass är 55 minuter. Du anmäler dig till de träningar som passar dig. Information om tider och tema finns på hemsidan under Träning.

Träningskortet kostar 500 kr för 6 stycken träningar.

ÅR 2

Nu har du förhoppningsvis kommit in i golfen och ser fram emot en härlig golfsäsong. Du kanske har tränat och spelat så att du kommit ner en bit i handicap eller är på god väg dit inom kort.

Vi startar upp säsongen med en regelvandring för att sen sätta igång med träningen med en avrostningsträff (tid och datum meddelas senare). Här lägger vi fokus på att komma igång efter vintern, slipa på tekniken och se till att du får en bra start på säsongen. Dessutom får du träffa många av dom trevliga människorna du gick kursen tillsammans med.

Vi rekommenderar att du säsong 2 anmäler dig till Gruppträningarna och tränar regelbundet för att kunna njuta ännu mer av golfen, att du spelar mycket på Pay & Playbanan samt även deltar i Måndagsgolfen.

Medlemskap

År 1 ingår medlemskapet i avgiften. År 2 betalar du som vuxen 2 995 kr (du sparar 2 055kr). Du hyr även en spelrätt för 0 kr. Juniorer betalar efter sin ålder till redan låga ordinarie priser. T.ex J 12-17  1 250kr  (2018 pris)

Gruppträning

Träning i grupp är trevligt och utvecklande för din golf. I grupper om max åtta personer tränar du på golfens olika slag och moment.

Ett träningspass är 55 minuter. Du anmäler dig till de träningar som passar dig. Information om tider och tema finns på hemsidan under Träning.

Träningskortet kostar 500 kr för 6 stycken träningar.

ÅR 3

Vi startar upp säsongen med en regelvandring för att sen sätta igång med träningen med en avrostningsträff för att du ska komma igång efter vinter. En bra start på säsongen är alltid viktig och denna träff är en viktig del av det. Avrostningsträffen är gratis för dig som som gått vår nybörjarutbildning. Tid och datum meddelas senare.

Vi rekommenderar att du deltar i gruppträningarna men även att du bokar privata lektioner med vår tränare. Spela så mycket du kan på banan och njut av din golf.

Medlemskap

År 3 betalar du fullt medlemskap men hyr en spelrätt för 0 kr. Vi hoppas att du hittar många andra medlemmar att umgås med och att du uppskattar inte enbart spelet utan livet i och runt klubben. Kom ihåg att golf spelas efter dina förutsättningar och att ditt handicap men att det blir en roligare upplevelse om man känner att man utvecklas som spelare och människa.

ÅR 4

Nu är du en relativt erfaren golfare och vet hur du ska träna och spela för att på bästa sätt njuta ute på golfbanan. Vi rekommenderar att du fortsätter att träna regelbundet, gärna med vår tränare. Alla golfare, även proffsen, behöver hela tiden få hjälp med sitt spel och sin teknik.

Det är inget självändamål att tävla i golf utan viktigaste är att du hittar ditt sätt att njuta av golfen. För dig som vill tävla så erbjuder klubben ett stort och varierat utbud av tävlingar. Du som är lite osäker på tävlandet kan med fördel prova på att delta i någon av våra roliga lagtävlingar.

Medlemskap

År 4 betalar du full medlemskap enligt prislistan och måste i dom medlemskapsformer som kräver det även införskaffa en spelrätt. Du kan köpa en från klubben eller hitta en spelrätt som någon vill sälja privat eller hyra en av klubben för 1 000 kr/säsong.

OBS!
Det går inte att ta ett uppehåll mellan år 1 och 2 eller mellan 2 och 3 för att sedan erhålla samma förmåner. Självklart kan du bli medlem med dom ordinarie villkoren senare om du väljer att avbryta efter år 1 eller 2.

Anmälan