Versamhetsberättelse för säsongen 2020

En sammanfattning av vår verksamhet under säsongen.

                                                                                                                                                                  
Säsongen i korthet.

 1. Det blev inget vårmöte p.g.a. Coronapandemin. Var planerat till 7 maj
 2. Idag är vi ca 150 medlemmar
 3. Vi var ganska många som i startskedet kände en viss oro om att kunna gå ut på banan före midsommar. Tack vare våra nye VD och hans ”assisterande allt i allo” så fick vi en spelbar bana fortare än vad som troddes vara möjligt. Detta fina arbete har fortgått under hela sommaren och vi har i år haft en bana som nästan kommit upp i fornstora dagar. Vår absoluta förhoppning inom Seniors/Herrar är att det ska fortsätta i den andan.
 4. Vi körde igång med en kortbanerunda den 4 juni eftersom vår ordinarie bana fortfarande låg i träda. Det såg inte vackert ut med all ”tjälabränna”. Därefter har vi knatat på dom flesta torsdagar förutom i sedvanlig ordning under vecka 28, vilket är tävlingsveckan. Årets Mixed-tävling tillsammans med Damerna körde vi den 13 augusti och vi var 75 deltagare som utgjorde 25 trepersonerslag. Vi hade lite lågt deltagande av herrar så några lag utgjordes av två damer och en herre. Vi hörde inget klagande från herren i dessa lag.
 5. Angående vårt deltagande i NVGF’s Tourtävlingar så var det lite begränsat under säsongen p.g.a. just Coronapandemin (igen). Det finns fortfarande möjlighet att söka resebidrag om man är fler än en i bilen. Beroende på skattebegränsningar så har vi sagt att för chauffören och varje passagerare, så utbetalas 5:-/pers och mil upp till max 18.50. Det var ju reseförbud i början av säsongen men efter så har vi deltagit i ett flertal turneringar.
 6. Vår egen NVGF tävling genomfördes den 5 augusti med både herrar och damer så det blev väldigt många klasser. Nu är det skillnad på hur damerna och herrarna klassindelar sin deltagare så det var mest herrklasser. Det var 99 personer som genomförde tävlingen och dom allra flesta var nöjda med arrangemanget och banan (återigen). Det fina vädret kan ha haft en liten inverkan. I NVGF Touren måste vi nämna att Tomas Gustavsson är outstanding i H50 där han belade förstaplatsen med god marginal.Nils Olofsson hamnade som 2'a i H22. Dessutom finns ett antal Seniorer från klubben som hamnar på fjärdeplaceringar eller däromkring.
 7. Föregående års fasta slinga har med medlemmarnas positiva mottagande, återgått till varierande slingor. Det har uppskattats väldigt mycket. Sedan har banan fått en betydande kvalitetsförbättring som vi alla vill ska bestå. Möjligheterna att köra Eclectic fullt ut har också förbättrats.
 8. Antalet torsdagsrundor har i år varit 13 till antalet, för att den sista blev inställd för vi hade lite väl mycket vatten på och i banan. Avslutningsrundan blir i år en tvåmanna GreenSome med kanonstart och avslutande middag.
 9. Vi har också genomfört en Eclecticserie, som i år kunnat genomföras på rätt sätt i.o.m att samtliga slingor varit aktiva. Och matchspelet är genomfört enligt gällande ordning. Resultaten finns på anslagstavlan och vår hemsida.
 10. I år har vi haft 832genomförda rundor i år på våra 13 torsdagsrundor. Även i år har vi haft möjligheten att gå 9 hål, om man tycker det är tillräckligt. Niohålsrundorna har i år varit glest besökta. Vi får väl se om det fortfarande finns intresse att behålla den möjligheten. Vi har blivit ganska många som åker bil, vad det nu kan bero på? Därutöver är det ett antal starter i Matchspelet, NVGF Tourspel och Mixed med damerna samt avslutnings-rundan som inte är medräknat i den statistiken.
 11. Årets arbetsinsatser har bestått av ett antal grupper som gjort ett berömvärt arbete med att putsa upp banan. Ett stort tack till dom. Dessutom ställer många seniorer upp i ”Frivilligpoolen” som gör ett antal insatser under säsongen. Det finns säkert mer plats i den organisationen för intresserade.

Vi får sammanfattningsvis se tillbaka på en bra golfsäsong och att vi fått en bana som kan bli en av dom bättre i norr om dom påbörjade aktiviteterna får möjlighet att fortsätta.

Styrelsen i Seniorkommittén får tacka för den gångna säsongen och önska medlemmarna lika fin säsong kommande år.

E.U.

Ulf Andrén
Ordf. Herrkommittén