Nyhetsbrev Skellefteå GK 9 Juni
Personal till shopen, tävlingar och greener.
Personal till shopen:

Vår egen golfshop med Tobbe vid rodret och Madde som sidekick har fått ett fantastiskt förtroende av er medlemmar i år. Det är som ni förstår jättebra eftersom det överskott vi lyckas generera går direkt tillbaka till Skellefteå GK.

Förutom att vara en högklassig golfshop, är det även hjärtat i vårt klubbhus där det förutom att säljas allehanda golfutrustning även bokas tider, hyrs ut golfbilar, tas hand om greenfeegäster, bokas ställplatser, svaras i telefon och används kreativa lösningar till alla möjliga och omöjliga förfrågningar.  

Ni som besökt shopen i år vet att det alltid är bemannat och att man möts av positiv energi och högsta servicekänsla.   

Nu behöver vi någon som kan stärka upp teamet i shopen. Det är ingen heltidsanställning utan en schemalagd deltid där backupfunktion förekommer. Ett krav är att man har koll på vad golf är, kan sätta sig in i ett datasystem för bokning och har den där positiva servicekänslan.

Känner du att detta kan vara ett uppdrag för dig eller att du har ett bra tips på någon som skulle passa in i teamet vill vi att ni kontaktar Stephen Skinner som är ansvarig för shopen.

Slå en signal 0910-779333 eller maila intresse till shop@skellefteagolf.se.

Tävlingar:

Tävlingskommittén med Johnny och Sofia Larsson i spetsen har lagt ner ett jättejobb på att göra ett attraktivt tävlingsprogram i sommar som nu är upplagt i Min Golf.

Några av tävlingarna vi speciellt ser fram emot är bl.a:

  • Klassikern Midsommarskålen.
  • Sandra Open, där Sandra Kågströms tillsammans med sina sponsorer bjuder in till en singeltävling.
  • Midnattsgolfen, fjolårets succé där vi spelar 9 hål med paus för grillbuffé och fortsätter 9 hål i den ljusa sommarnatten.
  • Damtävlingen där Röhnisch är tävlingssponsor.
  • Hela tävlingsveckan v.29 som har en raketavslutning med Ica Maxis fredagstävling innehållande ett imponerande presentkortprisbord och stora klassikern Shopen & Restaurangen på lördag.
  • I augusti är det dags för både KM och stortävlingen Norrangolfen.
  • Har vi inte hittat formen tidigare så avslutas säsongen sedvanligt med Snösvingen i oktober.

Under samtliga tävlingar där inte mat ingår så kommer golfrestaurangen Forks & Knives att göra ett attraktivt restaurangerbjudande.

Botanisera bland klubbens alla tävlingar och gå in redan nu och anmäl er på https://mingolf.golf.se/ innan det är försent.

Greener:

För oss som har spelat många år på Skellefteå GK är det en fröjd att se hur hela vår fantastiska anläggning börja återta sin finish från fornstora dagar.

Vi har nu tydliga konturer på banan, välklippta fairways, väl avvägd ruff, få körskador, uppröjda diken, sikt mellan hålen, enorma mängder sly bortröjt, ansade bunkrar och dammar som börjar likna dammar.

Detta är ett resultat av den samlade kraftsamling och det engagemang som ideella medlemmar och engagerad personal lagt ner på Skellefteå GK under senaste 2 åren, ingen nämnd och ingen glömd.. Eller enkelt uttryckt -”Vi vill alla banan väl”!

Den fråga som dock dominerar runt oss i klubbhuset är –”Vad har hänt med greenerna?”

Det enkla svaret kan ju vara att vi har bosatt oss i Skellefteå, tycker om att bo i Skellefteå och då befinner oss i växtzon 5 på gränsen till 6.

Nu ska jag tänka lite hypotetiskt.

Om jag kom på att anlägga 36 nya gräsmattor varje år så har ju var och en av dessa gräsmattor olika förutsättningar.Tänk om det då kommer ett år med extremt mycket vatten i backen efter en extremt snörik vinter. Är det blött i backen sjunker mina maskiner ner i marken.

Jag vill inte ha hjulspår på mina nyanlagda gräsmattor, det är inte kul, speciellt som det ska köras dit material, vertikalskäras, läggas ny såbädd och sås in alla 36 gräsmattorna.

Har jag då otur och det kommer in ett kallväder efter sådden så kräver tydligen gräsfröet +8 grader i marktemperatur för att gro.

Självklart plockar jag in alla mina kompisar för att lägga markdukar på mina gräsmattor men då måste jag passa mig så att det inte kommer solgass och värme för då finns risk att dom där späda gräsplantorna blir brända.

Jag ringer runt till mina kompisar i andra städer med samma växtzonförutsättningar och det visar sig att alla har samma problematik.

Den stora utmaningen som jag nu har är att kalibrera och få mitt 9 km långa datastyrda bevattningsystem med oräkneligt många sprinklers att fungera perfekt.

Puh, tur att det här var hypotetiskt för annars skulle det vara svårt att ha helt perfekta gräsmattor den här tiden på året.

En som dock har svaret på era frågor kring Skellefteå GK:s greener är vår nye banchef Daniel Evertsson som undertecknad har ett orubbligt förtroende för.

Han är kunnig, ambitiös och har lagt en imponerande kort och långsiktig plan samt vision för hela vår bana. Dessutom är han trevlig och tar gärna ett resonemang med den som vill veta och är inte rädd för såväl negativ som positiv kritik.

Hav förtröstan kära medlemmar, våra greener kommer att räta upp sig.

För övrigt är vi som fått förtroendet att jobba för Skellefteå GK nu ett sammansvetsat team, det finns inget vi eller dom.

Jag har fantastiska medarbetare i vår banchef Daniel, tränare och shopansvarige Stephen, ekonomi/kansli Maria, vaktmästaren Sören, Tobbe/Madde i shopen och restaurangägaren Micke.

Vi har ett mål att sprida positiv energi kring oss och känner att vi får tillbaka samma positiva energi av alla er som redan nu vistas ute på klubben, kul!

Nu fortsätter vi hjälpas åt att ta hand om banan, våra nybörjare och greenfeegäster, ett rimligt mål borde väl vara att vi ska inneha tronen som Norrlands bästa golfanläggning?

Jag känner mig oerhört stolt över att få jobba med och vara en liten del i den kraft som Skellefteå GK, vår egen förening kan mobilisera.

Mats Bohman

Klubbchef Skellefteå GK #stolthet

Angående Corona:

Restriktioner och riktlinjer gällande golf hittar du på: