Versamhetsberättelse för säsongen 2021

Sammanställning av verksamhetsåret 2021

Säsongen i korthet.

 1. Också detta vårmöte blev inställt p.g.a. Coronapandemin, tredje vågen kallades den. Var planerat till 6 maj
 2. Idag är vi 164 medlemmar
 3. Förra årets ”uppgradering” av banan har fortsatt under ny ledning. Starten blev lite seg för våren gjorde en paus för att komma igång lite senare. Vår absoluta förhoppning inom Seniors/Herrar är att det ska fortsätta i den andan.
 4. Den tredje juni startade vi med en partävling på korthålsbanan eftersom vår ordinarie bana fortfarande låg i träda. Därefter har vi knatat på dom flesta torsdagar förutom i vecka 29, som blev årets tävlingsvecka. Årets Mixed-tävling tillsammans med Damerna körde vi tisdagen den 24 augusti och vi var 57 deltagare som utgjorde 19 trepersonerslag. Vi hade lite lågt deltagande av herrar så några lag utgjordes av två damer och en herre. Vi hörde inget klagande från herren i dessa lag.
 5. Angående vårt deltagande i NVGF’s Tourtävlingar så var det inte varit någon begränsning under säsongen p.g.a. Coronapandemin. Däremot har deltagandet varit lite sparsamt på sina håll. Det finns fortfarande möjlighet att söka resebidrag om man är fler än en i bilen. Beroende på skattebegränsningar så har vi sagt att för chauffören och varje passagerare, så utbetalas 5:-/pers. och mil upp till max 18.50.
 6. Vår egen NVGF tävling genomfördes den 4 augusti med både herrar och damer så det blev väldigt många klasser. Nu är det skillnad på hur damerna och herrarna klassindelar sin deltagare så det var mest herrklasser. Det var 82 personer som genomförde tävlingen och dom allra flesta var nöjda med arrangemanget och banan (återigen). Det fina vädret kan ha haft en liten inverkan. Vi har i dags dato, ingen koll på resultaten från NVGF:s Tour-tävlingar.
 7. Den gula slingan var väldigt sen att få en bra standard, men efter en hel del arbete kom den också med i rullarna. Kan ha varit lite svårt att få till resultaten för Eclectic fullt ut.
 8. Antalet torsdagsrundor har i år varit 15 till antalet plus den kommande avslutningen. Av dessa 15 är det 10 som ingår i ”Årets Seniorgolfare”. Där räknas 7 rundor för att vara med och placera sig till det eftertraktade priset. Årets pristagare kommer att presenteras på höstmötet. Avslutningsrundan blir i år en tvåmanna Scramble som spelas den 30 sept. med kanonstart.
 9. Vi har som vanligt genomfört en Eclecticserie, som i år haft lite problem eftersom gula slingan inte kunnat användas som beräknat. Matchspelet är genomfört enligt gällande ordning så gott det ha kunnat. Det är fortfarande mycket senareläggning av matcherna, skärpning påbjudes. Resultaten av ovanstående tävlingar finns på anslagstavlan och vår hemsida.
 10. I år har vi haft 900 genomförda rundor i år på våra torsdagsrundor. Då är också våra Scramble- regnbåge- och andra typer av lättare rundor samt vår återkommande 9-hålsrunda medräknade. Även i år har 9-hålsrundorna varit glest besökta. Vi får kolla om det fortfarande finns intresse att behålla den möjligheten. Vi har blivit ganska många som åker bil, vad det nu kan bero på?
 11. Årets arbetsinsatser har bestått i att vi startade med bunkerrensning och sedan har vi vid ett par tillfällen plockat bollar på drivingrangen. Dessutom ställer många seniorer upp i ”Frivilligpoolen” som gör ett antal insatser under säsongen. Däremot var det väldigt svårt att engagera medlemmarna till kvällsträffen nere vid korthålsbanan. Damerna och herrarna fick i uppdrag att stå därnere och träffa folk, prata om klubben samt bjuda på kaffe eller saft med bullar. Damerna gjorde en berömvärd insats ett antal torsdagar medan herrarna endast vid ett par tillfällen var på plats. Det ryktas om att någon herre gjorde en insats tillsammans med damerna, men det räknas knappast.

Vi får sammanfattningsvis se tillbaka på en bra golfsäsong och att vi fått en bana som kan bli en av dom bättre i norr om dom påbörjade aktiviteterna får möjlighet att fortsätta.

Styrelsen i Seniorkommittén får tacka för den gångna säsongen och önska medlemmarna lika fin säsong kommande år.

E.U.

Ulf Andrén
Ordf. Senior/Herrkommittén

Årets seniorgolfare 2021

Stolt och lycklig mottar Lennart Gustavsson det prestigefyllda vandringspriset som Årets Seniorgolfare 2021.

Priset är ett bevis på att Lennart hållit en hög och jämn standard under sommarens spelsäsong.

För att få tillgodoräkna sig resultat måste man ha deltagit i flertalet av sommarens seniorrundor. Av 10 möjliga rundor måste deltagaren ha slutfört minst 7.

Lennart tackar och lovar att försöka få bibehålla priset under kommande år, vilket det fanns ett flertal deltagare som hade avvikande åsikt.

Priset överlämnades av Seniorkommittén ordförande Ulf Andrén